Prachtige kleuren uit Nepal - Reisverslag uit Bardiyā, Nepal van Mieke Simons - WaarBenJij.nu Prachtige kleuren uit Nepal - Reisverslag uit Bardiyā, Nepal van Mieke Simons - WaarBenJij.nu
VIP-Report

Prachtige kleuren uit Nepal

Door: Mieke

Blijf op de hoogte en volg Mieke

25 November 2023 | Nepal, Bardiyā

Prachtige kleuren uit Nepal

Velen van jullie hebben er al een of meer, een sjaal uit Nepal. Vooral de sjaals van yakwol en kasjmir zijn niet aan te slepen. Je vindt ze hier allemaal en in alle kleuren van de regenboog. Effen, gestreept, vele andere prints, voor elk wat wils.

Met de komende feestdagen in zicht ook weer iets moois om cadeau te doen. Een aantal bestellingen had ik voor vertrek al binnen, maar nog steeds is er ruimte voor extra sjaals. Dus wees er snel bij als je binnenkort je eigen sjaal in bezit wilt hebben of iemand anders blij wilt maken.

Met name de yaksjaals zijn heel populair en deze prijs vind je nergens anders in Nederland. De handgeweven sjaals zijn superzacht, geven warmte en kriebelen niet. Multifunctioneel bovendien, te gebruiken als sjaal, als omslagdoek om de schouders tijdens frissere dagen of bijvoorbeeld als kleedje op de bank. Ook fijn om mee te nemen naar een picknick of festival.

Afmeting:190 x 80 cm

Prijzen yaksjaals

·Voor 1 enkel exemplaar in elke gewenste kleur 17,50 euro per stuk

·Vanaf 3 stuks in elke gewenste kleur 16 euro per stuk

Heb je interesse in een kasjmir sjaal dan hangt daar een ander prijskaartje aan vast. Kasjmir is de fijnste wolsoort en vaak vederlicht, afhankelijk van de kwaliteit en eventuele mengvorm. Ook hiervan heb ik al een aantal exemplaren in mijn bagage. Er is zelfs een kashmir sjaal in omloop die letterlijk door een ringetje past. De verkoper gaf hiervan een demonstratie met zijn trouwring. Slechts 70 gram weegt dit warme, dunne exemplaar. Belangstellenden kunnen rechtstreeks contact met mij opnemen en afhankelijk van je persoonlijke wensen wordt er een prijs bepaald. Ook deze zal beslist aantrekkelijker zijn dan elders in Nederland.

Dan is er nog de geborduurde sjaal, ook een geliefde soort bij vele bekenden. Deze sjaals zijn behalve warm heel decoratief, een sieraad voor een feestelijke winterse outfit of koele zomeravond. Voor degenen die dit type nog niet kennen, ik voeg hierbij enkele foto’s. En ook hiervoor geldt dat je het beste rechtstreeks contact met mij kunt opnemen.

Junglegids Manju showt de mogelijkheden van de yaksjaal op bijgaande foto’s, maar ook een blanke huid wordt blij van deze tweede huid. Inmiddels heb ik zelf bijna tien jaar ervaring met de sjaals uit Nepal en hoop dat anderen ook het draagcomfort hiervan ontdekken. Maar bovenal zijn ze een ware lust voor het oog.

Bij interesse graag vóór 8 december a.s. een berichtje via WhatsApp of e-mail:

06-28371803

miesim@live.nl

Tot een volgend verhaal!

Liefs, Mieke

• 25 November 2023 - 09:11

Jacqueline :

Wauw wat een prachtige sjaals, ik stuur je een mail.

Lieve groetjes,

Mieke.

28 Maart 2025

Vrouw en gezondheid.

03 Maart 2025

Tussen de Himalaya en de hemel

23 Februari 2025

Ons gat laten rijden

21 Februari 2025

Scheikunde, schilderen en olifanten

21 Februari 2025

Scheikunde, schilderen en olifanten
VIP-member
Mieke

Van november 2015 t/m januari 2016 reisde ik solo door India en Nepal, heb vele avonturen beleefd, maar vooral veel mensen ontmoet. Ik ben opgelicht in Delhi, heb in diezelfde stad een fietstocht gemaakt door een onovertroffen verkeersdrukte, vergezeld door hartsvrienden en verstokte wereldreizigers Willeke en Be. Vervolgens in Nepal een korte Himalayatrekking met 3 Nederlandse vrouwen en een gids, fijne contacten met een Italiaanse fotograaf en andere ruige Himalayaklimmers. Na 4 weken belandde ik in Bardia, nabij het daar gelegen wildpark en werd uitgenodigd op de plaatselijke school. Daar heb ik uiteindelijk 3 weken vrijwilligerswerk gedaan en via donaties uit Nederland de school van vele materialen kunnen voorzien. Hier ben ik mee doorgegaan vanuit Nederland, heb de contacten warm gehouden en ben heel blij dat ik aanstaande februari voor 4 weken terug kan gaan. Opnieuw met educatieve materialen vanuit o.a. donaties. Mijn vorige reis eindigde in India, nadat ik de grens Mahendranagar-Banbassa met paard en wagen ben overgestoken, op weg naar Rishikesh, spiritueel centrum van de wereld. Op die plek luidde ik 2016 in en kreeg spoedig enkele malen apenvisite op mijn hotelkamer. Uiteindelijk ben ik via een kort verblijf in Delhi teruggevlogen naar huis, als een rijker persoon, maar moeizaam wennend aan mijn oude wereld. Ik hoop op deze site mijn avontuur schrijvend te kunnen vervolgen. Tijdens mijn verblijf in Bardia liet deze site het afweten en heb ik mijn lezers bediend via e-mail. Mocht je interesse hebben in het vervolg, laat dit dan even weten middels een bericht op deze site. Namaste, Mieke.

Actief sinds 06 Nov. 2015