Een laatste groet van de Ladies Backpacker. - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Mieke Simons - WaarBenJij.nu Een laatste groet van de Ladies Backpacker. - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Mieke Simons - WaarBenJij.nu

Een laatste groet van de Ladies Backpacker.

Door: Mieke Simons

Blijf op de hoogte en volg Mieke

30 Januari 2018 | Nepal, Kathmandu

Lieve lezers,

Onze laatste dag in Nepal is aangebroken. Gisteren beloofde niet veel goeds toen we beiden gevloerd waren door buikklachten en lamlendigheid. Je kunt dan wel gaan gissen waar het is misgegaan, verkeerd eten bijvoorbeeld, maar in feite kan alles hier bron van ziekte zijn en is het eerder een wonder dat het zo lang goed ging. Geluk bij een ongeluk: we moeten niets meer, enkel wachten op de terugvlucht en zoveel mogelijk rust houden. Al die weken dat we een druk programma draaiden voelden we ons superfit en daar zijn we dankbaar voor. Is wel eens anders geweest, voor wie zich mijn vorige reis herinnert. De yakdeken heeft zich bewezen tegen de ijzige kou op mijn kamer. Liefst zou ik nog douchen voor vertrek, maar ja, koud koud koud. Godzijdank voelde ik me vanochtend als herboren en was na twee pogingen de douche lauw, zodat ik nu met fris gewassen haren en deels ingepakte bagage een schoner gevoel heb.

Lida en ik zullen nog lang en gelukkig terugkijken op deze enerverende reis, bij het zien van foto’s, het lezen van verhalen, maar ook bij allerlei momenten van associatie. Het is voor mij fijn dit nu te kunnen delen. En we hebben beiden lange tijd niet zo veel en vaak gelachen! Wat heb je aan veel luxe en welvaart als je niet meer kunt lachen? De Nepalezen kunnen er ook wat van, een goedlachs volk. Een kracht die ik in hen bewonder en waarvan ik wil leren. De ellende is immens hier, daarover laat ik geen twijfel bestaan. Hoe dit op te lossen is een grote vraag waarover velen zich reeds gebogen hebben, niet alleen hier maar wereldwijd. Ik denk dat De Oplossing niet bestaat en voor wie dit wel denkt te weten, heel knap. Kom hierheen en los het op, zou ik zeggen.
Enkele jaren geleden werd een Nederlandse jongen, Edward van der Ree, hier opgepakt als verdachte van moord. Zijn Nepalese vriend viel van een balkon en overleed. Ten onrechte heeft Edward zes maanden in een veel te volle gevangenis gezeten. Zijn ouders hebben er alles aan gedaan om hem vrij te krijgen en dit is uiteindelijk gelukt door veel geld te betalen, corruptie dus. Alle wantoestanden die maar denkbaar zijn gebeuren ook in Nepal, het land van de prachtige bergen en vriendelijke bevolking. Het boek ‘Gevangen in Nepal’ beschrijft dit relaas.
Kortom, een land kan er politiek en economisch gezien nog zo slecht aan toe zijn, voor reizigers daarom niet minder interessant. En zeker als je daarmee de bevolking ontmoet, het toerisme stimuleert en misschien nog iets extra’s kunt doen.

Op een van de dakterrassen van ons hotel verschijnen blanke vrouwen, gekleed in sari. Op onze vraag voor welke gelegenheid, antwoorden ze ‘the wedding of our guide’. Deze Australische vrouwen hebben gezamenlijk de Manaslutrek gedaan, zijn drie weken in Nepal geweest en uitgenodigd op de bruiloft van hun gids, ter afsluiting. Voorwaarde was om wél in sari te verschijnen. Als onze Umesh ooit zover is, dan zorgen Lida en ik ook dat we van de partij zijn. Maar vooralsnog heeft Umesh ons gevraagd een leuke vrouw voor hem in Nederland te zoeken. Dus meisjes tussen de 18 en 24, meld je maar aan!

Nu is het ook weer fijn om naar huis te gaan. Het moment van opstijgen en Nepal onder me te zien verdwijnen roept altijd een gevoel van weemoed op. Maar ook rust om alles te mogen laten bezinken en te genieten van de verzorging in het vliegtuig. En als we dan weer voet zetten op Nederlandse bodem blijkt dat ook daar het leven gewoon is doorgegaan en wij er al snel weer onderdeel van zijn. Dan wordt er gewassen, gestreken, boodschappen gedaan, gemantelzorgd en bezoekjes afgelegd. Maar eerst heel lang slapen en me laten verwennen door mijn man.

Tenzij er nog iets opzienbarends gebeurt neem ik hier afscheid van jullie als lezers. Dank voor alle aandacht en fijne reacties!
Mieke.

• 30 Januari 2018 - 10:33

Inez:

Goede reis terug, dames B!

• 30 Januari 2018 - 10:39

Jeannine Van Aalst:

Wat een geweldig mooi en indrukwekkend verslag weer
    Mieke en Lida. Wat fijn dat jullie ondanks de
    ellende en zorg die jullie ervoeren. Ook tijd qas
    om te ontspannen en te genieten en ook
    veel gelachen te hebben.
    Wij wensen jullie een veilige vlucht nasr
    jullie thuis en voiral lang na genieten van een weer
    zeer bijzondere en mooie Levens ervaring.
    Een hartelijke groet. Harry en Jeanninexxxx

• 30 Januari 2018 - 11:02

Erna Van Der Hoeven:

Lieve Lida en Mieke,
    Dank dat ik een kijkje mocht nemen in jullie vakantie in Nepal.
    Ik heb genoten van jullie verslag en de mooie foto's.
    Nu weer voorbereiden om met beide benen op Hollandse grond te landen!
    Goede reis en liefs voor jullie beiden.
    Erna.

• 30 Januari 2018 - 11:29

Marianne Ivens:

Lieve Mieke en Lida,

Ik heb genoten van jullie avonturen,
    Heel goede terugreis gewenst, safe travels!

Marianne

• 30 Januari 2018 - 12:24

Thea.:

Beste Mieke en Lida,
    Wat hebben we genoten van jullie avontuurlijke uitstapjes de bijzondere ontmoetingen en de mooie momenten die jullie beleefd hebben.
    Het voelde af en toe een beetje of we er bij waren zo mooi weer gegeven was jullie verhaal.
    Hartelijk dank en blijf vooral veel lachen.
    Een goede reis en een behouden thuiskomst .
    Thea.

• 30 Januari 2018 - 12:25

Els Zits:

Lieve dapper dames. Wat heb ik een bewondering voor jullie ondernemingsgeest en voor het doorzettingsvermogen. De verhalen van Mieke over jullie belevenissen heb ik met belangstelling gelezen. Wat me opviel is dat jullie steeds respect voor de mensen toonden ook al waren de materiële omstandigheden vaak miserabel. Knap hoor.
    Een heel goeie terugreis gewenst in goede gezondheid.
    Groet van Els

• 30 Januari 2018 - 15:31

Christa Hyndycz:

Wat geweldig dat jullie het zo goed met elkaar hebben kunnen vindende hele rit.
    Bedankt voor jullie mooie verhalen. Ik heb er van genoten. Liefs, Christa. X

• 30 Januari 2018 - 17:16

Gertie:

Wat 'n geweldige verslagen weer dit jaar! En in een woord.......GENOTEN

• 30 Januari 2018 - 17:16

Marian Von Weersch:

Geweldig dat ik van jullie reis heb mogen meegenieten. Jullie brengen een rugzak vol ervaringen mee. Goede terugreis voor jullie beiden. Marian

• 30 Januari 2018 - 17:44

Edwin:

Heb van jullie avonturen genoten en jullie zijn weer een onuitwisbare ervaring rijker.

Fijne reis terug!

Gr. Edwin

• 30 Januari 2018 - 19:24

Clasien Blik:

Hallo Mieke en Lida,

Als jullie dit lezen zijn jullie vast alweer terug in Nederland, maar ik wil jullie laten weten dat
    ik erg genoten heb van jullie belevenissen en avonturen.
    Wat een ervaring!!!!!!
    Een behouden terugreis en rust maar lekker uit als jullie terug zijn.
    En niet vergeten om nog heel lang na te genieten.
    Wel thuis.
    Groet Clasien.

• 31 Januari 2018 - 10:38

Anjs:

Ik heb jullie 16 reisverslagen met bewondering en verwondering gelezen!
    Machtig mooi allemaal! De indrukken overweldigend en fantastisch.
    Bedankt voor dit mooie reisverslag! Goede reis en wel thuis! Anja

• 31 Januari 2018 - 11:47

Marian Janssen:

Mieke bedankt voor alle mooie verhalen!

• 31 Januari 2018 - 13:33

Harry En Anny:

We hebben genoten van de prachtig geschreven verhalen.

Heel veel beschreven plekken en gebruiken heel herkenbaar voor ons.
    Je leeft even in een andere wereld.

Bedankt voor de verhalen.
    Anny en Harry Brienen

• 31 Januari 2018 - 20:23

Hetty:

Hallo reislustige meisjes, bedankt voor het mee reizen en de kleurrijke foto's.
    Wat een geluk dat jullie niet eerder ziek zijn geworden, beterschap en een goede vlucht terug.
    Thuiskomen is ook heel fijn en alle luxe weer om je heen te hebben.
    Bedankt Lida en Mieke.
    Vele groetjes Hetty

• 01 Februari 2018 - 12:09

Riemke Bakker:

Dank voor je prachtige verhalen, Mieke, en geniet nog lang na, samen!
    Gr. Riemke

Een tweede leven

04 November 2024

Een nieuw vooruitzicht

01 Januari 2024

Van Lutjebroek naar Bardia, op de fiets.

12 December 2023

Weer een reddende engel

10 December 2023

Verbinding
Mieke

Van november 2015 t/m januari 2016 reisde ik solo door India en Nepal, heb vele avonturen beleefd, maar vooral veel mensen ontmoet. Ik ben opgelicht in Delhi, heb in diezelfde stad een fietstocht gemaakt door een onovertroffen verkeersdrukte, vergezeld door hartsvrienden en verstokte wereldreizigers Willeke en Be. Vervolgens in Nepal een korte Himalayatrekking met 3 Nederlandse vrouwen en een gids, fijne contacten met een Italiaanse fotograaf en andere ruige Himalayaklimmers. Na 4 weken belandde ik in Bardia, nabij het daar gelegen wildpark en werd uitgenodigd op de plaatselijke school. Daar heb ik uiteindelijk 3 weken vrijwilligerswerk gedaan en via donaties uit Nederland de school van vele materialen kunnen voorzien. Hier ben ik mee doorgegaan vanuit Nederland, heb de contacten warm gehouden en ben heel blij dat ik aanstaande februari voor 4 weken terug kan gaan. Opnieuw met educatieve materialen vanuit o.a. donaties. Mijn vorige reis eindigde in India, nadat ik de grens Mahendranagar-Banbassa met paard en wagen ben overgestoken, op weg naar Rishikesh, spiritueel centrum van de wereld. Op die plek luidde ik 2016 in en kreeg spoedig enkele malen apenvisite op mijn hotelkamer. Uiteindelijk ben ik via een kort verblijf in Delhi teruggevlogen naar huis, als een rijker persoon, maar moeizaam wennend aan mijn oude wereld. Ik hoop op deze site mijn avontuur schrijvend te kunnen vervolgen. Tijdens mijn verblijf in Bardia liet deze site het afweten en heb ik mijn lezers bediend via e-mail. Mocht je interesse hebben in het vervolg, laat dit dan even weten middels een bericht op deze site. Namaste, Mieke.

Actief sinds 06 Nov. 2015