Koningsdag voor Bardia
Door: Mieke Simons
Blijf op de hoogte en volg Mieke
23 April 2022 | Nepal, Bardiya
Beste lezers,
Vanuit mijn woonplaats Munstergeleen breng ik zo nu en dan graag wat nieuws over het schoolproject in Bardia. Sinds enkele weken is de Australische Jacqui daar aanwezig en zijn we regelmatig met elkaar in contact. In die weken heeft zij flink aan de weg getimmerd en veel voor elkaar gekregen wat de bouw van de school vooruithelpt. Dat is wat ik kan zien op foto en video. Daarnaast regelt zij ook dat deskundige mensen trainingen verzorgen voor de docenten om hun kennis en vaardigheden uit te breiden.
Gisteren is Pabo-studente Iris in Bardia gearriveerd voor haar internationale stage. Jacqui begeleidt haar daarin de eerste dagen en vertrekt vervolgens weer naar Australië, Iris blijft ruim twee maanden en kan veel betekenen vanuit haar opleiding. Dit alles bij een temperatuur van boven de veertig graden. Ook Sonja is na een zware periode in Friesland - het overlijden van twee geliefde familieleden - deze week thuisgekomen in haar Bardia Homestay. Gisteren kwam daar iedereen samen voor het avondmaal om Iris te verwelkomen en kon ik er heel even bij zijn in een videocall om Sonja, Budhi, Jacqui en Iris een groet te brengen. Gelukkig zaten er ook twee gasten bij, wat betekent dat het toerisme weer langzaam op gang komt. Meer duidelijkheid daarover zal in het najaar ontstaan tijdens het hoogseizoen daar. Ik verwacht dat Iris vandaag wordt voorgesteld aan docenten en leerlingen op BBAS Memorial School. Na zo'n lange reis naar een nieuwe wereld zul je wat dagen nodig hebben om te acclimatiseren, zeker in deze hitte.
Hier thuis heb ik een enorme verzameling aan spullen klaarstaan voor de vrijmarkt in Maastricht op Koningsdag aanstaande woensdag. Mijn vriendin Marie-José kwam met dit goede voorstel, zij heeft ervaring. Dus zijn we beiden gaan inzamelen met als doel opbrengsten voor ons project in Bardia. Met een beetje mooi weer verwachten we ruim voldoende mensen die spontaan voorbij gaan komen en wellicht kennismaken met Bright Futures of Bardia, hopelijk nog enkele vaste donateurs erbij.
Maar het kan beslist geen kwaad ook hier een oproep te doen om Maastricht die dag te bezoeken of anderen onze richting uit te sturen. Wij hopen in ieder geval dat deze actie een grote KROON zal zetten op alles wat al door onze acties en donaties bereikt is. En uiteraard blijft de uitnodiging van kracht om mee te doen aan ons project, in de vorm van welke donatie dan ook. Bij de maandelijkse ondersteuning van 40 euro voor een student kun je een mooie verrijkende internationale vriendschap tegemoet zien.
Onze Koninklijke familie komt die dag ook naar Maastricht en wie weet, zien we Maxima naar huis gaan met een prachtige Nepalese cashmeresjawl. Dromen mag.
Liefs,
ook namens Marie-José,
Mieke
Doneren kan via IBAN nummer
NL57 TRIO 0320 3366 62 t.n.v. M. Simons o.v.v. project Bardia
24 April 2022 - 15:11
Clementien:
Heel veel succes met jullie kraam in Maastricht. Doet mij denken aan een soortgelijke markt waar ik samen met Kim een kraampje had met opbrengst voor Rwanda. Het is werk maar heeft ook zijn charme.
Veel succes!