Verzoek om laptops
Door: Mieke Simons
Blijf op de hoogte en volg Mieke
15 April 2021 | Nederland, Munstergeleen
Het is weer tijd voor een update over mijn reisplannen. Begin februari kreeg ik het bericht dat Nepal eindelijk open zou zijn voor reizigers. Meteen pogingen gedaan om alsnog in maart te vertrekken omdat daarna het klimaat tot september niet geschikt is om prettig te reizen. Maar tussen opening van het land en daadwerkelijk binnenkomen lagen nog de nodige beperkingen, maatregelen en veel gedoe. Twee kostbare coronatesten, visum zelf afhalen in Amsterdam met extra kosten, quarantaine en meer.
Na grondig overleg met mijn reisgenote Marie-José besloten, met pijn in ons hart, de reis op te schuiven naar het najaar. In tussentijd kan er veel positiefs gebeuren, waaronder vaccinatie. Wij zien geen bezwaren, voor alle duidelijkheid. En zoals elk nadeel z’n voordeel heeft geldt dat ook hier. De mogelijkheid om voor langere tijd weg te gaan, de zo lang gekoesterde wens om nog een bergtrekking te maken, alles in rustiger tempo, tijd voor de mensen, voor onszelf en hopelijk minder coronabeperkingen. Goddank kon ik mijn voucher nog steeds gebruiken en ben gaan zoeken naar tickets voor eind september. Oei, 300 euro extra voor een vlucht naar Kathmandu. Kan het ooit zonder allerlei tegenvallers? Blijkbaar niet.
En ondanks dat ik geen plannen had om ooit nog in India te komen verscheen dit vermaledijde fascinerende land toch weer in beeld. Go with the flow maar weer, want die tickets zijn wél voordelig, zelfs als je het extra visum en retourtje Delhi-Kathmandu meerekent. ‘Ja hoor, wil ik ook best zien, een stukje India’ reageerde Marie-José meteen na dit bericht. ‘Heb jij de Taj Mahal ooit gezien?’ vroeg ze even later. ‘Ja, maar 21 jaar geleden al en ik wil hem nog wel eens zien, zeker met jou erbij.’ Met een ervaren reiziger en wereldburger als zij durf ik het weer aan, de ervaringen hebben me wijzer gemaakt ten opzichte van gevaren en roofzuchtige figuren. En zo gebeurde het dat we vorige week een retourtje Brussel-Delhi hebben geboekt voor eind september en acht weken van huis zullen zijn. Nog steeds gelden een aantal coronaregels, waaronder de PCR-test en sneltest, maar in ruim vier maanden tijd kan nog veel ten positieve veranderen.
Het globale plan bestaat uit ons begin in Delhi en omgeving, vervolgens door naar Kathmandu om te acclimatiseren, enkele mensen te ontmoeten en het regelen van formaliteiten. Per bus naar Pokhara als startpunt voor een zevendaagse trekking in het Annapurnagebied, waarna we een keuze maken voor bus of vliegtuig naar Bardia. Daar gaan we lekker aan de slag op school en bijbehorende nevenactiviteiten, vier weken lang, om uiteindelijk weer in Kathmandu uit te komen voor allerlei mooie aankopen. Onze reis eindigt waar hij begint, in Delhi, maar dan laten we ons lekker ‘de vot nadragen’ in het Marriott hotel, waar Marie-José wereldwijd altijd gemakkelijk terecht kan. Van daaruit bezoeken we beroemde bezienswaardigheden zoals de Taj Mahal in Agra. Tot zover de plannen, het avontuur volgt over een aantal maanden. Adventure starts where plans end.
En natuurlijk gaan wij opnieuw niet met lege handen. Onze geldinzameling loopt nog een tijdje door, ook kleine bedragen kunnen veel betekenen. Daarnaast beginnen komend seizoen enkele bekende meisjes uit arme gezinnen in Bardia aan een nieuwe studie, waarvoor al financiële steun uit Nederland is toegezegd. Een laptop is daarbij zeer gewenst, ook daar. Dus heeft iemand van jullie een nog goed functionerende laptop over, dan horen wij het graag. En anders misschien mensen in je omgeving? Ze hoeven niet ongebruikt te blijven staan, maar kunnen vaak nog heel lang mee in een tweede leven. Wij halen ze op en nemen ze mee naar daar. De kans op een valpartij door de drager is deze keer aanzienlijk kleiner. Maar zelfs mijn val heeft de vijf laptops in mijn bagage toen niet kunnen breken of beschadigen. Ze functioneren nog steeds optimaal.
Steentjes in de vijver, druppels op een gloeiende plaat, ze zijn welkom. We hebben zoveel zin om te gaan. Nog even geduld, maar de voorbereidingen zijn begonnen en daarmee ook de volgende reis.
Liefs, ook namens Marie-José,
Mieke
Inzamelingsactie van Mieke Simons : Support our schoolproject in Bardia Nepal (gofundme.com)
15 April 2021 - 15:27
Clementien:
Hallo Mieke,
Fijn dat je toch uiteindelijk een reis hebt kunnen boeken. Mijn reis naar Rwanda is al enkele malen veranderd. Of het nu echt door zal gaan moet ik nog even afwachten.
De laptops die ik had heb ik nog steeds. Wel zijn ze nu 2 jaartjes ouder. Indien je die nog steeds wilt hebben breng ik ze mee, met de TI-84 Plus rekenmachientjes.
Geld sturen via giro kan voorlopig niet. Wanneer ik in NL ben ga ik samen met Gemma naar de bank en hoop mijn problemen daar op te kunnen lossen.
Tot zover, vele groeten en tot ziens! -
15 April 2021 - 23:43
Marian:
Wordt een fantastische reis. Hoop voor jullie dat het dan eindelijk door gaat.
Succes!
Groetjes en tot ziens